Côte Aimée

Verhalen vanuit de Provence

Santa Claus is coming to town

| 2 Comments

Herinneren jullie die enorme wijnfles nog? Hij heeft een waardige opvolger gekregen! De maand december staat helemaal in het teken van kerstmis. Daar hoef ik geen nader onderzoek voor te doen (zoals bij bijvoorbeeld Valentijnsdag). De eerste kerstmarkten begonnen eind november. Overal staan kerstbomen opgetuigd (school, pleinen, winkels etc). De bakker heeft een sfeervolle hoek gemaakt met een echt kerstafereel. Op de rotondes zijn hele kerstlichtshows verschenen met rendieren en Kerstmannen; je mag wel uitkijken dat je niet van de weg afraakt. Op school leren de kinderen kerstliedjes en krijgen ze een menu de Noël, met als dessert een Père Noël au chocolat. En in deze overdadige kerstsfeer was hij daar ineens: de grootste Kerstman ooit. Waar in oktober nog een enorme wijnfles herrees, lachte mij nu een supergrote Kerstman tegemoet.

Het deed me denken aan het enorme Christusbeeld in SaoPaolo, Brazilie. Statig en groots staat hij daar. De hele wereld toekijkend en in ogenschouw nemend. Gelukkig lacht deze Kerstman anders zou ik er nog bang van worden. Maar de boodschap is in ieder geval duidelijk: Ho ho ho Santa Claus is coming to town! Daar is geen ontkomen aan.

Santa Claus

De grootste kerstman ooit

Ik wil jullie hele fijne dagen en een heel gelukkig nieuwjaar toewensen. CôteAimée gaat in 2017 vrolijk verder en ik hoop jullie dan allemaal weer ‘te zien’. Tot volgend jaar!

Hieronder nog een paar foto’s van de stad Nice in kerstsfeer.

Père Noël

Kerstmarkt Nice

Promenade du Paillon

Promenade du Paillon

Place massena

 

2 Comments

  1. Wauw, wat ziet dat er mooi uit! En wat een gigantische kerstman haha. Valt in elk geval goed op 😉
    Nog de beste wensen. Liefs, Marieke (Tante Post)

    • Hoi Marieke, bedankt voor je reactie! De kerstman is inmiddels weg. Ik ben benieuwd wat het volgende ‘grote ding’ gaat worden. 🙂

Leave a Reply

Required fields are marked *.