Côte Aimée

Verhalen vanuit de Provence

Rond
Rond

ROND

| 8 Comments

De regel uit het kinderversje blijft maar in mijn hoofd zitten: Septembre est rond comme un raisin, voici les grains et leurs pépins*. Samen met mijn dochtertje heb ik dagenlang het hele gedichtje zitten oefenen. Ze moest het namelijk in de klas kunnen opzeggen. En hoewel ze uiteindelijk helemaal niet werd uitgekozen en ze op school al lang met iets anders bezig zijn, kom ik er maar niet van af. Dat de maand september zo rond is als een druif (in het Frans klinkt het toch iets poëtischer) spookt nog dagen door mijn hoofd. Maar, zo zal blijken, dient dit kinderversje een groter nut.

Creatieve uitdaging ‘Rond’

In een eerdere blogpost schreef ik dat ik andere bloggers heb leren kennen. Medebloggers die elkaar stimuleren en creatief uitdagen. Zo kwam ik in contact met Ilse van Kreanimo. Zij is de bedenker van Crea-Cross, een platform waar bloggers kunnen meedoen aan creatieve uitdagingen. Iedere week heeft een ander thema en ik meldde mij enthousiast aan voor het thema van deze week: ‘Rond’. En hier kwam dat kinderversje heel goed van pas. Het gaf mij inspiratie voor ‘Rond‘ als vorm, in overdrachtelijke zin in de natuur.

Inkijkje in de Côte d’Azur

Via CôteAimee geef ik jullie graag een inkijkje in de Provence en de Côte d’Azur. Uitgedaagd door CreaCross en geïnspireerd door het gedichtje van mijn dochter breng ik deze keer ‘de ronde vormen’ van deze veelzijdige omgeving in beeld.

  • *Het volledige gedichtje van Patrick Jaquel gaat overigens zo:

PS. Leuk taalweetje: un raisin is een druif en geen rozijn. Dat heet namelijk un raisin sec.

Wil je ook meedoen? Je kunt hieronder (via de button) een link achterlaten voor het thema ‘rond’.

[inlinkz_linkup id=691104 mode=1]

 

8 Comments

  1. Super leuk, jouw creatie van rond. Prachtige foto’s. Ik vind het zo leuk om te zien, hoe een ieder haar eigen idee aan het thema geeft!

  2. Wauw. Wat een mooie bijdrage.

    Prachtige foto’s.

  3. Ha wat een leuke insteek en mooie foto’s natuurlijk ook!

  4. Mooi! Prachtige foto’s ☻

Leave a Reply

Required fields are marked *.