Côte Aimée

Verhalen vanuit de Provence

Côte Aimée 1 jaar: bloggers in het zonnetje

| 1 Comment

Het leuke aan bloggen is dat je ook andere bloggers leert kennen. Je leest elkaars verhalen en je kunt bij elkaar terecht voor advies. Als gastbloggers schrijf je soms voor elkaar. Dat is een fijne en gezellige manier om samen te werken. In het kader van het 1-jarige bestaan van Côte Aimée wil ik graag twee andere bloggers in het zonnetje te zetten: Karlien en Jessica. Ook zij zijn allebei sinds een jaar aan het bloggen. Ze vertellen je hoe hun eerste jaar bloggen verliep. Hoe ze het vonden en wat ze geleerd hebben. Veel leesplezier!

Karlien

Is moeder van 2 jonge kinderen, getrouwd en bedrijfsjurist. Zij blogt op www.livinglienlife.nl over reizen met kinderen.

bloggers

Mijn eerste jaar als blogger
In de zomer van 2015 ontdekte ik de blogs. Ik ben altijd laat met trends: mode, televisie, online. Pas als de hype over is kom ik erachter dat het bestaat. Ik ontdekte een aantal reisblogs en vond het fantastisch om deze avonturen te lezen. Een aantal maanden liep ik rond met het idee om zelf een blog te starten, maar dacht dat ik dit niet kon. Tot ik op een dag besloot: dit is wat ik wil, ik ga het doen.

Het begin

Als een hobby startte mijn blog. Mijn man (ICT-ondernemer) heeft zelf een grote website in beheer gehad en ontwierp mijn site en hielp mij met de technische kant van het bloggen. Nadat ik mijn eerste artikel schreef wist ik: dit vind ik echt leuk. En eigenlijk is dat ook helemaal niet goed. Op school heb ik het schrijven van werkstukken (en later papers/scripties) altijd ontzettend leuk gevonden. En fotograferen is al jaren één van mijn hobby’s. Combineer dat en je komt bij bloggen uit.

img_5855

 

Toen ik mijn blog begon had ik het idee om te schrijven over reizen met kids, maar ook wilde ik recepten delen, hotspots, tips voor speelgoed en nog veel meer. Een blog ver alles met kinderen dus. En als ik hotspots deelde, wilde ik eigenlijk dat de artikelen ook voor mensen zonder kinderen leuk waren om te lezen. Kortom, ik maakte “de fout” die bijna iedereen maakt: te algemeen bezig zijn. Na een paar maanden besloot ik dat ik eerst een jaar wilde bloggen en dan zou beslissen hoe ik verder zou gaan.

Een jaar later
Inmiddels ben ik een jaar bezig met bloggen en ik vind het nog steeds heel leuk om te doen. Omdat ik het zo leuk vind om te bloggen, wil ik mijn website gaan verbeteren. Qua SEO (vindbaarheid op Google) maar vooral qua niche. Wel vind ik dit heel lastig; ik ga schrijven over reizen met kinderen. Maar al die leuke hotspots in Nederland, kunnen die er dan wel blijven? En in welke vorm dan? De komende maanden denk ik na over hoe ik mijn website ga neerzetten met het doel om te groeien in kwaliteit en bezoekersaantallen.

Jessica

Hoi! Mijn naam is Jessica, ik ben 25 jaar, woon onder de rook van Schiphol samen met Vincent. Wij zijn bijna 3 jaar getrouwd en hebben twee draken van katten. Ik probeer 3x per week te fitnessen, wil ik een film zien, dan probeer ik deze te gaan bekijken in de bioscoop, verder vind ik het heerlijk om uiteten te gaan en om tijd met mijn man/familie door te brengen.

Gastblogger Jessica

Per week werk ik 28 uur als Credit Analyst bij een leasemaatschappij en sinds 9 december 2015 heb ik een persoonlijke lifestyle blog, www.lifebyjess.nl. Elke maandag, woensdag en vrijdag publiceer ik een nieuw artikel. Waar ik over schrijf verschilt heel erg. De ene keer komt er een fotodagboek online en de andere keer geef ik cadeautips of heb ik een lekker recept of een leuke DIY! Heel gevarieerd zoals je leest, voor iedereen een leuk artikel om te lezen.

Hoe kwam ik erop om te gaan bloggen?

Sinds 2014 lees ik enkele blogs, voornamelijk mama blogs. Ik vond het heerlijk om elke dag een nieuw artikel te kunnen lezen en een kijkje in het leven van deze bloggers te mogen krijgen. Zo kwam ik eind 2015 op het idee om ook zelf een blog op te starten en ik zou wel zien waar dit op uit zou lopen. Life by Jess is eigenlijk een soort dagboek voor mijzelf, niet met alleen maar persoonlijke verhalen, maar ook heel veel leuke andere schrijfsels van mij.

Wat heb ik geleerd?

Sinds het bloggen heb ik geleerd om me minder aan te trekken van wat andere van mij denken. Dit was nog al een ding, ga ik zeggen dat bloggen een hobby is van me? Hoe zullen ze dan wel niet over mij denken? Deze gedachtes zijn er nog wel eens, maar veel minder dan in het begin. Tuurlijk vind ik het nog spannend om reacties te krijgen van lezers, maar deze zijn zo leuk dat ik er nog meer energie van krijg om door te gaan met bloggen. Nu publiceer ik waar ik mij prettig bij voel!

Ik vind het ontzettend gaaf dat veel mensen mijn blogs lezen en dat de bezoekersaantallen blijven groeien, dit had ik nooit verwacht namelijk!

Wat ik geleerd heb is een stukje website bouwen, hoe werkt het nu eigenlijk op een website en hoe schrijf je goede artikelen. Ook ben ik, naar mijn eigen mening, veel beter geworden in de Nederlandse taal. Mijn zinnen lopen beter en er staan weinig spelfouten meer in mijn artikelen.

Heb ik nog tips?

Doe waar jij je goed bij voelt! Publiceer wat jij wilt, maar weet dat je ook negatieve reacties kan krijgen van lezers, of dat lezers een discussie met je aan gaan over bepaalde onderwerpen als jij dit bespreekt in je artikel.

Laat een familielid je artikel eens lezen voordat je het publiceert. Staan er spellingsfouten in? Is de informatie niet (te) persoonlijk, lopen de zinnen goed? Van deze feedback kan je enorm veel leren!

Wat ik vanaf het begin had willen doen is het gebruik maken van een echte .nl site. De eerste 5 maanden heb ik mijn artikelen gepubliceerd op een WordPress account. In mei 2016 ben ik overgegaan naar www.lifebyjess.nl , maar dit heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Als ik dit had geweten van te voren, was ik meteen begonnen op een echte .nl site. Ja het is even wat meer uitzoeken, maar je krijgt er ook zoveel meer voor terug!

jess-kopie

Het artikel waar ik het meest trots op ben?!

Waar ik het meest trots op ben, is ook meteen het artikel dat het meest persoonlijk is. Ik vertel in het artikel hoe het komt dat onze kinderwens nog niet vervuld is.  Een artikel dat ontzettend vaak gelezen is en waar ik ontzettend veel lieve reacties op heb gekregen! Zoveel mensen leven er met mij mee, dat is heel fijn om te weten/voelen. http://lifebyjess.nl/ik-heb-pcos-week-van-de-vruchtbaarheid/

Geniet van alle mooie momenten, twijfel niet aan jezelf en doe waar jij je goed bij voelt!

Bedankt Aimee dat ik mocht vertellen over mijn eerste jaar als blogger!

Bedankt Karlien en Jessica voor jullie bijdrage! En veel succes met bloggen. Op naar de twee jaar!

One Comment

  1. Bedankt dat ik mijn verhaal mocht delen!

Leave a Reply

Required fields are marked *.