Côte Aimée

Verhalen vanuit de Provence

Cagnes-sur-Mer

Cagnes-sur-Mer ligt aan de kust tussen Nice (15 km) en Antibes (11 km). Het plaatsje bestaat uit twee delen: een gedeelte direct aan de kust (Cros-de-Cagnes) en een hoger gelegen Middeleeuws centrum (Haut-de-Cagnes). Langs de kust loopt een lange boulevard die mooi zicht geeft op de Middellandse zee. In de verte zie je de vliegtuigen opstijgen en landen bij het vliegveld van Nice (geen geluidsoverlast overigens). De omgeving is heel open en je kunt ver weg kijken. In de verte de zie je de eerste bergtoppen verschijnen.

vlag-met-zon

Aan het einde van de boulevard (richting Nice) ligt een zijlschool en een klein vissershaventje met bootjes. Hier wordt ’s ochtends verse vis verkocht. Langs de boulevard kan je heerlijk wandelen, fietsen, skeeleren of joggen. En natuurlijk een terrasje pakken of lekker wat gaan eten.

Cagnes-sur-Mer is een ongedwongen kustplaats(je) waar je heerlijk over de boulevard kunt wandelen. Enige nadeel is dat er een redelijk drukke weg langs loopt. Het is niet heel groot en blijft daardoor overzichtelijk.

haven-3

Insider tips

  • Achter de vissershaven ligt een brasserie waar je wat kunt eten en drinken. Je zit hier heerlijk rustig met uitzicht op het strand en de zee. De naam is l’ Arret Au Port.(https://www.facebook.com/Larretauport).
  • Huur een fiets van vélo blue (er zijn meerdere punten in en rondom Cagnes) en fiets een stuk langs de kust (klik voor meer informatie)
  • Eet een heerlijke crêpe of galette bij Crêperie La Bergerie. Leuk terrasje met mooi uitzicht. Adres: 78 Boulevard de la Plage
  • Vanuit Cagnes rijd je zo met de auto naar Antibes of Nice. Neem dan de kustweg (au bord de mer) en geniet van de Mediterrane omgeving.

Handige link: VVV Cagnes-sur-Mer