Côte Aimée

Verhalen vanuit de Provence

March 6, 2017
by coteaimee
0 comments

Vieren ze hier ook carnaval?

‘Vieren ze bij jullie dan carnaval?’ De vraag komt vrij onverwachts tijdens een skype-gesprek met familie. Ik vertelde net dat Sophie carnaval had gevierd op school. Ik had er verder niet zo bij nagedacht. Maar ja als echte Brabantse stel ik natuurlijk überhaupt geen vraagtekens bij dit feest. Als baby ging ik al mee naar de optocht, dus voor mij hoort het erbij. Dat ze hier in Frankrijk ook carnaval vieren vond ik dus niet zo gek.

De vraag zet me wel aan het denken en er komen wat overeenkomsten en verschillen naar boven:
(Met dank aan Levina, een Limburgse in Frankrijk 🙂 )

Overeenkomsten NL – FR:

 • Men gaat verkleed in leuke, gekke, grappige, stoere outfits.
 • Op school wordt carnaval gevierd
 • Er zijn carnavalsoptochten in de steden
 • Strooien van confetti

Carnaval in Limburg

Verschillen NL – FR:

 • Het zijn in Frankrijk vooral de kinderen die verkleed gaan.
 • In Nederland duurt carnaval een vast aantal dagen. In Frankrijk wordt het verspreid en gevierd zoals ‘het uitkomt’. Bijvoorbeeld als dit handiger is voor de school.
 • Carnavalsoptochten in Nederland worden door carnavalsverenigingen gemaakt, meestal enthousiaste ‘amateurs’. De wagens beelden vaak satire of een hedendaags thema uit. In Frankrijk worden de wagens gemaakt door professionele bedrijven en is er vaak sprake van sponsoring. Het ‘show’ element is hoger.
 • In Frankrijk hossen we niet en hebben we geen feesten in de kroeg.
 • In Frankrijk wordt het feest soms gekoppeld aan ‘Folklore’. Zo was hier een optocht waarin iedereen in Provençaalse klederdracht ging. Dit had meer met folklore te maken dan met carnaval.
Folklore Carnaval

Folklore Carnaval

Carnaval op school

Het feest in beide landen dus, maar op verschillende manieren. Ik vind het wel heel gezellig. Mijn Brabantse roots leven op. Sophie houdt er ook wel van. Verkleed als kat toog ze naar het feest op school. Met haar haren vol confetti kwam ze ’s middags terug en ze had genoten. Lekker confetti gooien en gek doen. Dat is nog eens wat anders dan een gewone dag school!

De Kat & de Clown

Carnaval

Optocht in Limburg

 

 

February 11, 2017
by coteaimee
0 comments

Olijfolie: van de boom in het flesje

‘Pakt u maar een stoel hoor, want de film duurt wel even’. Ik loop naar de stapel blauwe plastic stoeltjes en pak er braaf eentje af. De vriendelijke (olijf)boer loopt ondertussen naar een donkerhouten toonbank en drukt op een paar knoppen. ‘Dit is niet het begin hoor, maar het herhaalt zich vanzelf’, voegt hij eraan toe. Dan verdwijnt hij. Ik zet de stoel middenin de lege ruimte en kijk naar het televisiescherm in de hoek. Daar vertelt een vrouw over het scheiden van de pulp, het water en de olijfolie. Waar ben ik nou weer in beland?

Olijfoliemolen in Opio

Olijfoliemolen

In Opio, een plaatsje vlak bij mijn huis, staat een eeuwenoude olijfoliemolen. Ik ben er al vaak langs gekomen, maar heb hem nog nooit echt bezocht. Vandaag is de tijd om daar verandering in te brengen. Na een paar koude dagen is het voor het eerst wat warmer. De zon schijnt en het lijkt me een perfecte dag om er op uit te gaan. En zo komt het dat ik in mijn eentje (het is buiten het seizoen én winter) in een oude olijfoliemolen naar een film over de productie van olijfolie zit te kijken. De oogst tot aan de daadwerkelijke distributie wordt in beeld gebracht. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het interessant vind om te zien. Zelf hebben wij ook olijfbomen in de tuin en dagelijks gebruik ik olijfolie bij het koken. Maar hoe het van die boom in dat flesje komt wist ik niet precies. Ze laten het verschil zien tussen traditionele technieken om olie te persen en de huidige moderne werkwijzen. De gereedschappen die ze daarvoor gebruiken staan overigens ook in de molen opgesteld en kun je van dichtbij bekijken.

Olijfolie

Detail olijfoliemolen in Opio

Olijfolie: weer wat geleerd

De film is weer bij het punt waar ik erin viel en ik weet even niet zo goed wat ik moet doen. Die meneer is nog steeds verdwenen. Moet ik de film uitzetten of maar gewoon laten draaien? Ik besluit om hem maar door te laten lopen. Ik zet de plastic stoel weer terug en bekijk de overige informatiebordjes en gereedschappen. Oude molenstenen, grote vaten en allerlei hulpmiddelen staan tentoongesteld. Ik waan me even in een oude tijd waar noeste arbeid werd verricht om het olijfgoud te maken. Dan is de boer terug en zet hij de moderne machines aan. Een oorverdovend geluid zwelt aan. Ik bedank de hulpvaardige meneer en maak dat ik wegkom. Op de weg terug bezoek ik het winkeltje waar allerlei Provençaalse producten worden verkocht. Met een flesje citroenolijfolie en een zoutmolentje ga ik naar huis. En niet te vergeten een heleboel kennis over olijfbomen en olijfolie 🙂

Quiz 😉

 • Weet jij wanneer de olijfoogst plaatsvindt?
 • Hoeveel olijven ontstaan er per 100 bloemetjes aan de olijfboom?
 • Bij welke leeftijd van een olijfboom is hij het meest productief?

De antwoorden op deze vragen en nog meer informatie over olijfbomen en het productieproces vind je hier.

 

Winkel met Provençaalse producten

Rond

January 19, 2017
by coteaimee
8 Comments

ROND

De regel uit het kinderversje blijft maar in mijn hoofd zitten: Septembre est rond comme un raisin, voici les grains et leurs pépins*. Samen met mijn dochtertje heb ik dagenlang het hele gedichtje zitten oefenen. Ze moest het namelijk in de klas kunnen opzeggen. En hoewel ze uiteindelijk helemaal niet werd uitgekozen en ze op school al lang met iets anders bezig zijn, kom ik er maar niet van af. Dat de maand september zo rond is als een druif (in het Frans klinkt het toch iets poëtischer) spookt nog dagen door mijn hoofd. Maar, zo zal blijken, dient dit kinderversje een groter nut.

Creatieve uitdaging ‘Rond’

In een eerdere blogpost schreef ik dat ik andere bloggers heb leren kennen. Medebloggers die elkaar stimuleren en creatief uitdagen. Zo kwam ik in contact met Ilse van Kreanimo. Zij is de bedenker van Crea-Cross, een platform waar bloggers kunnen meedoen aan creatieve uitdagingen. Iedere week heeft een ander thema en ik meldde mij enthousiast aan voor het thema van deze week: ‘Rond’. En hier kwam dat kinderversje heel goed van pas. Het gaf mij inspiratie voor ‘Rond‘ als vorm, in overdrachtelijke zin in de natuur.

Inkijkje in de Côte d’Azur

Via CôteAimee geef ik jullie graag een inkijkje in de Provence en de Côte d’Azur. Uitgedaagd door CreaCross en geïnspireerd door het gedichtje van mijn dochter breng ik deze keer ‘de ronde vormen’ van deze veelzijdige omgeving in beeld.

 • *Het volledige gedichtje van Patrick Jaquel gaat overigens zo:

PS. Leuk taalweetje: un raisin is een druif en geen rozijn. Dat heet namelijk un raisin sec.

Wil je ook meedoen? Je kunt hieronder (via de button) een link achterlaten voor het thema ‘rond’.

[inlinkz_linkup id=691104 mode=1]

 

January 8, 2017
by coteaimee
4 Comments

Cijfers, getallen, en bedragen: het blijft uitdagend

Pluis, mijn oudste poezenbeest, zit alweer in haar kattenmandje. Vandaag hebben we een bezoekje aan de dierenarts gebracht. Ze heeft een oorontsteking, arm beestje. De medicijnen zitten in de tas en nu maar hopen dat het snel overgaat. Hoewel dit voor mij al best spannend was moet het moeilijkste nog komen: de rekening. En dan bedoel ik niet de hoogte van het bedrag (al zijn de dierenartsrekeningen hier niet mals), maar het goed verstaan van de getallen. Ik sta bij de assistente die voor mij uitrekent wat ik moet betalen. En zoals bij veel winkels en bedrijven kun je hier niet pinnen. Nee, niet gemakkelijk je bankpas in het apparaatje doen en, bijna gedachteloos, je pincode intoetsen. Je kunt hier alleen cash afrekenen of met een cheque. Dat laatste is hier nog helemaal hip en wordt vaak gedaan.

Pluis

De getallen

Aangezien ik bijna nooit meer met cash betaal heb ik het chequeboekje al in mijn hand. Dit betekent wel dat ik het bedrag straks met de hand moet opschrijven en daar zit hem dus de crux. De Franse getallen volgen hun eigen nummersysteem. Met name vanaf 70 wordt het uitdagend om het getal in 1 keer goed te verstaan. Een voorbeeld:  60 is soixante. Dat gaat nog goed. Het getal 70 is soixante-dix, oftewel 60 + 10. Aan de ene kant heel logisch want 70 = 60 + 10, maar je hoort dus soixante en je denkt 60, en ineens realiseer je je dat er nog wat achteraan kwam. Dát stukje informatie heb je dan dus gemist. Bij 80 wordt het nog iets moeilijker. 80 is namelijk quatre-vingt. 4 x 20. Daar ben ik de connectie al helemaal uit het oog verloren. Het is een kwestie van uit je hoofd leren. Oké. Nu de volgende: 90. Ja ja, quatre-vingt-dix. 80 + 10. En dit zijn dan nog maar de gehele getallen. Denk maar eens aan 71. Soixante-onze. 94 is ook een leuke: quatre-vingt-quatorze (80 + 14).

De getallen

De getallen

 

Daar gaan we dan

De assistente is klaar met haar computer en mompelt: soixante-onze et quatre-vingt-dix-sept centimes. 60 denk ik… Oh nee,  er kwam nog wat achteraan. Inmiddels weet de assistente dat ik moeite heb met de Franse getallen en ze is zo vriendelijk om het nog een keer te herhalen (iets langzamer ook dit keer). ‘Het is ook wel onlogisch hè voor anderstaligen’, hoor ik haar nog grinniken tegen de dierenarts…. Maar ik heb het. 71 euro en 97 cent. Oh ja, had ik al verteld dat je zelf het bedrag moet kunnen opschrijven op die cheque? Betalen (per cheque) is een hele uitdaging, maar het is me weer gelukt 🙂 Nu snel naar huis zodat Pluis uit het mandje kan.

December 22, 2016
by coteaimee
2 Comments

Santa Claus is coming to town

Herinneren jullie die enorme wijnfles nog? Hij heeft een waardige opvolger gekregen! De maand december staat helemaal in het teken van kerstmis. Daar hoef ik geen nader onderzoek voor te doen (zoals bij bijvoorbeeld Valentijnsdag). De eerste kerstmarkten begonnen eind november. Overal staan kerstbomen opgetuigd (school, pleinen, winkels etc). De bakker heeft een sfeervolle hoek gemaakt met een echt kerstafereel. Op de rotondes zijn hele kerstlichtshows verschenen met rendieren en Kerstmannen; je mag wel uitkijken dat je niet van de weg afraakt. Op school leren de kinderen kerstliedjes en krijgen ze een menu de Noël, met als dessert een Père Noël au chocolat. En in deze overdadige kerstsfeer was hij daar ineens: de grootste Kerstman ooit. Waar in oktober nog een enorme wijnfles herrees, lachte mij nu een supergrote Kerstman tegemoet.

Het deed me denken aan het enorme Christusbeeld in SaoPaolo, Brazilie. Statig en groots staat hij daar. De hele wereld toekijkend en in ogenschouw nemend. Gelukkig lacht deze Kerstman anders zou ik er nog bang van worden. Maar de boodschap is in ieder geval duidelijk: Ho ho ho Santa Claus is coming to town! Daar is geen ontkomen aan.

Santa Claus

De grootste kerstman ooit

Ik wil jullie hele fijne dagen en een heel gelukkig nieuwjaar toewensen. CôteAimée gaat in 2017 vrolijk verder en ik hoop jullie dan allemaal weer ‘te zien’. Tot volgend jaar!

Hieronder nog een paar foto’s van de stad Nice in kerstsfeer.

Père Noël

Kerstmarkt Nice

Promenade du Paillon

Promenade du Paillon

Place massena

 

December 18, 2016
by coteaimee
4 Comments

Koekjes bakken

Of ik die vrijdagochtend beschikbaar ben… Aangezien ik als vrijwilliger help bij de schoolbibliotheek denk ik dat de lerares daar een vervanger voor zoekt. Maar nee, ze zoekt iemand om te helpen in de klas. De laatste dag voor de kerstvakantie wordt er toch niks meer geleerd. Ze wil iets leuks doen met de leerlingen. Het blijkt te gaan om ‘koekjes bakken’ oftewel Faire des gateaux. In de ochtend gaan de kinderen ze bakken en ’s middags eten ze deze gezamenlijk op. En of ik mee wil helpen?

Als achtergrondinformatie is het goed om te weten dat er al sinds maanden een noodverordening geldt in Frankrijk. Concreet betekent dit dat ouders het schoolplein niet meer op mogen, laat staan dat ze in de klas komen. Ik vind dit heel erg jammer omdat een groot gedeelte van mijn kind’s leven zich afspeelt op school. Als vrijwilliger mag ik dan wel in de bibliotheek komen, maar tot nu toe was het klaslokaal nog verboden terrein. Voor mij is dit een uitgelezen kans om het klaslokaal van mijn dochtertje eens van dichterbij te bekijken. Daarnaast lijkt het me leuk om mee te helpen. Dus zeg ik ‘Ja’.

klaslokaal

Het (nog schone) klaslokaal

 

Die vrijdagochtend

Enfin, vrijdagmorgen was het zover: ik ging meehelpen koekjes bakken. De juf liet mij binnen, bracht me naar het lokaal en zei vervolgens dat ze de ovens ging halen. Oké, ovens halen? Stonden die niet al ergens klaar? Ze kwam terug met een enorm oud bakbeest dat niet had misstaan in mijn vroegere studentenhuis. Oh jee dacht ik. Wat gaat dit worden? Oven nummer twee was iets kleiner, maar minstens even oud. Gelukkig waren ze wel schoon. Vervolgens liet ze mij de recepten zien die we gingen maken. Ik weet dat ze in Frankrijk graag koken en de kinderen iets willen leren, maar dit was behoorlijke hogere kookkunde. We hebben het hier over een groep 6-jarigen… Nee hoor niks gewoon zandkoekjes bakken. Het begon al met het feit dat er twee verschillende recepten waren. We zouden beginnen met een soort minicroissantjes, gerold in vanille poedersuiker. Het tweede recept was voor chocoladekoekjes, gelukkig iets simpeler. Er kwam nog een moeder meehelpen. Alleen was die de (beloofde) weegschaal vergeten mee te nemen en moest er ergens een gammel ding vandaan getoverd worden….. Het hele ‘koekjes-bak-gebeuren’ moest toen nog beginnen.

Waar zijn we aan begonnen?

Ik heb me oprecht een paar keer afgevraagd waar deze juf (en ik) aan begonnen was. Stel je voor: er waren ongeveer 25 kinderen. Negen daarvan konden tegelijkertijd meehelpen met het deeg en de koekjes. De rest moest voor zichzelf een werkje gaan doen (travailler tout seul). In het begin ging dit goed. Totdat een paar kinderen hulp nodig hadden bij hun werk en de lerares begonnen te roepen. De snelle leerlingen klaar waren en wat anders wilden gaan doen, maar niet wisten wat. Het deeg inmiddels over de grond rolde (wat door sommigen het liefste zo weer in de kom werd teruggedaan). De hete ovens begonnen te stinken en de eerste leerling naar de wc moest. Daarnaast gebeurde er ook nog iets, buiten mijn gezichtsveld, wat leidde tot een (hele) boze juf en een kind in de strafhoek. En ik ben vast nog iets vergeten.

koekjes bakken

De kinderen genieten van het deeg maken

koekjes bakken

Kerstkoekjes maken

Eind goed Al goed

Het was hard doorwerken, want het moest allemaal op tijd af zijn. Maar een ‘eind goed, al goed’ is hier op zijn plaats. De koekjes zijn gelukt en nog lekker ook (ja, ik heb stiekem geproefd). De kinderen waren helemaal blij en enthousiast. Mijn dochtertje was supertrots dat haar mama op school mee kwam helpen. Het was heel goed voor mijn Frans. En als laatste heb ik diep respect gekregen voor deze juf die dit op touw zette en voor de leerlingen organiseerde. Want ook zij heeft zich misschien wel afgevraagd waar ze aan begonnen was. Toch deed ze het en bezorgde ze de kinderen een superleuke ochtend en een gezellige middag met lekkere kerstkoekjes. Er ging zelfs nog een zakje mee naar huis voor de ouders. Chapeau Maîtresse !

 

Het resultaat

Een zakje koekjes voor thuis

December 7, 2016
by coteaimee
1 Comment

Côte Aimée 1 jaar: bloggers in het zonnetje

Het leuke aan bloggen is dat je ook andere bloggers leert kennen. Je leest elkaars verhalen en je kunt bij elkaar terecht voor advies. Als gastbloggers schrijf je soms voor elkaar. Dat is een fijne en gezellige manier om samen te werken. In het kader van het 1-jarige bestaan van Côte Aimée wil ik graag twee andere bloggers in het zonnetje te zetten: Karlien en Jessica. Ook zij zijn allebei sinds een jaar aan het bloggen. Ze vertellen je hoe hun eerste jaar bloggen verliep. Hoe ze het vonden en wat ze geleerd hebben. Veel leesplezier!

Karlien

Is moeder van 2 jonge kinderen, getrouwd en bedrijfsjurist. Zij blogt op www.livinglienlife.nl over reizen met kinderen.

bloggers

Mijn eerste jaar als blogger
In de zomer van 2015 ontdekte ik de blogs. Ik ben altijd laat met trends: mode, televisie, online. Pas als de hype over is kom ik erachter dat het bestaat. Ik ontdekte een aantal reisblogs en vond het fantastisch om deze avonturen te lezen. Een aantal maanden liep ik rond met het idee om zelf een blog te starten, maar dacht dat ik dit niet kon. Tot ik op een dag besloot: dit is wat ik wil, ik ga het doen.

Het begin

Als een hobby startte mijn blog. Mijn man (ICT-ondernemer) heeft zelf een grote website in beheer gehad en ontwierp mijn site en hielp mij met de technische kant van het bloggen. Nadat ik mijn eerste artikel schreef wist ik: dit vind ik echt leuk. En eigenlijk is dat ook helemaal niet goed. Op school heb ik het schrijven van werkstukken (en later papers/scripties) altijd ontzettend leuk gevonden. En fotograferen is al jaren één van mijn hobby’s. Combineer dat en je komt bij bloggen uit.

img_5855

 

Toen ik mijn blog begon had ik het idee om te schrijven over reizen met kids, maar ook wilde ik recepten delen, hotspots, tips voor speelgoed en nog veel meer. Een blog ver alles met kinderen dus. En als ik hotspots deelde, wilde ik eigenlijk dat de artikelen ook voor mensen zonder kinderen leuk waren om te lezen. Kortom, ik maakte “de fout” die bijna iedereen maakt: te algemeen bezig zijn. Na een paar maanden besloot ik dat ik eerst een jaar wilde bloggen en dan zou beslissen hoe ik verder zou gaan.

Een jaar later
Inmiddels ben ik een jaar bezig met bloggen en ik vind het nog steeds heel leuk om te doen. Omdat ik het zo leuk vind om te bloggen, wil ik mijn website gaan verbeteren. Qua SEO (vindbaarheid op Google) maar vooral qua niche. Wel vind ik dit heel lastig; ik ga schrijven over reizen met kinderen. Maar al die leuke hotspots in Nederland, kunnen die er dan wel blijven? En in welke vorm dan? De komende maanden denk ik na over hoe ik mijn website ga neerzetten met het doel om te groeien in kwaliteit en bezoekersaantallen.

Jessica

Hoi! Mijn naam is Jessica, ik ben 25 jaar, woon onder de rook van Schiphol samen met Vincent. Wij zijn bijna 3 jaar getrouwd en hebben twee draken van katten. Ik probeer 3x per week te fitnessen, wil ik een film zien, dan probeer ik deze te gaan bekijken in de bioscoop, verder vind ik het heerlijk om uiteten te gaan en om tijd met mijn man/familie door te brengen.

Gastblogger Jessica

Per week werk ik 28 uur als Credit Analyst bij een leasemaatschappij en sinds 9 december 2015 heb ik een persoonlijke lifestyle blog, www.lifebyjess.nl. Elke maandag, woensdag en vrijdag publiceer ik een nieuw artikel. Waar ik over schrijf verschilt heel erg. De ene keer komt er een fotodagboek online en de andere keer geef ik cadeautips of heb ik een lekker recept of een leuke DIY! Heel gevarieerd zoals je leest, voor iedereen een leuk artikel om te lezen.

Hoe kwam ik erop om te gaan bloggen?

Sinds 2014 lees ik enkele blogs, voornamelijk mama blogs. Ik vond het heerlijk om elke dag een nieuw artikel te kunnen lezen en een kijkje in het leven van deze bloggers te mogen krijgen. Zo kwam ik eind 2015 op het idee om ook zelf een blog op te starten en ik zou wel zien waar dit op uit zou lopen. Life by Jess is eigenlijk een soort dagboek voor mijzelf, niet met alleen maar persoonlijke verhalen, maar ook heel veel leuke andere schrijfsels van mij.

Wat heb ik geleerd?

Sinds het bloggen heb ik geleerd om me minder aan te trekken van wat andere van mij denken. Dit was nog al een ding, ga ik zeggen dat bloggen een hobby is van me? Hoe zullen ze dan wel niet over mij denken? Deze gedachtes zijn er nog wel eens, maar veel minder dan in het begin. Tuurlijk vind ik het nog spannend om reacties te krijgen van lezers, maar deze zijn zo leuk dat ik er nog meer energie van krijg om door te gaan met bloggen. Nu publiceer ik waar ik mij prettig bij voel!

Ik vind het ontzettend gaaf dat veel mensen mijn blogs lezen en dat de bezoekersaantallen blijven groeien, dit had ik nooit verwacht namelijk!

Wat ik geleerd heb is een stukje website bouwen, hoe werkt het nu eigenlijk op een website en hoe schrijf je goede artikelen. Ook ben ik, naar mijn eigen mening, veel beter geworden in de Nederlandse taal. Mijn zinnen lopen beter en er staan weinig spelfouten meer in mijn artikelen.

Heb ik nog tips?

Doe waar jij je goed bij voelt! Publiceer wat jij wilt, maar weet dat je ook negatieve reacties kan krijgen van lezers, of dat lezers een discussie met je aan gaan over bepaalde onderwerpen als jij dit bespreekt in je artikel.

Laat een familielid je artikel eens lezen voordat je het publiceert. Staan er spellingsfouten in? Is de informatie niet (te) persoonlijk, lopen de zinnen goed? Van deze feedback kan je enorm veel leren!

Wat ik vanaf het begin had willen doen is het gebruik maken van een echte .nl site. De eerste 5 maanden heb ik mijn artikelen gepubliceerd op een WordPress account. In mei 2016 ben ik overgegaan naar www.lifebyjess.nl , maar dit heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Als ik dit had geweten van te voren, was ik meteen begonnen op een echte .nl site. Ja het is even wat meer uitzoeken, maar je krijgt er ook zoveel meer voor terug!

jess-kopie

Het artikel waar ik het meest trots op ben?!

Waar ik het meest trots op ben, is ook meteen het artikel dat het meest persoonlijk is. Ik vertel in het artikel hoe het komt dat onze kinderwens nog niet vervuld is.  Een artikel dat ontzettend vaak gelezen is en waar ik ontzettend veel lieve reacties op heb gekregen! Zoveel mensen leven er met mij mee, dat is heel fijn om te weten/voelen. http://lifebyjess.nl/ik-heb-pcos-week-van-de-vruchtbaarheid/

Geniet van alle mooie momenten, twijfel niet aan jezelf en doe waar jij je goed bij voelt!

Bedankt Aimee dat ik mocht vertellen over mijn eerste jaar als blogger!

Bedankt Karlien en Jessica voor jullie bijdrage! En veel succes met bloggen. Op naar de twee jaar!

December 5, 2016
by coteaimee
12 Comments

Côte Aimée bestaat 1 jaar! Verjaardags Winactie

Côte Aimée bestaat 1 jaar! Een terugblik over afgelopen jaar lees je hier. Aan deze mooie mijpaal wilde ik een leuke actie koppelen en dus is het tijd voor een winactie! Ik geef graag iets weg en heb voor jou twee Provençaalse cadeautjes bij elkaar gezocht.

Wat kun je winnen?

Twee lekker zeepjes van Le Petit Olivier met een vrolijke tas met ‘Franse gourmandises‘ opdruk. Zo haal je een beetje Provence in huis 🙂

Winactie

Winactie: tas en zeepjes

Hoe doe je mee?

Laat in een reactie hieronder weten welke blogpost jij het leukste vond van afgelopen jaar. Je doet dan automatisch mee met de winactie. Ik trek maandag 12 december om 12:00 een naam uit alle deelnemers. Wie weet win jij wel dit cadeaupakket.

Veel groetjes, Aimee

Tas

Tas

Citroenzeepjes

Citroenzeepjes

 

December 1, 2016
by coteaimee
5 Comments

Côte Aimée bestaat 1 jaar!

Het mailtje van mijn internetprovider overvalt me enigszins. Het is alweer tijd om mijn abonnement te verlengen. Jeetje, realiseer ik me: het blog van Côte Aimée bestaat 1 jaar! Tijd om hierop eens terug te blikken.

Terugblik op afgelopen jaar:

 • Op 19 december 2015 kwam het eerste bericht online: mistral
 • In totaal schreef ik 25 blogs
 • Daarnaast schreef ik ook 8 gastblogs
 • In Januari 2016 kwamen de meeste posts online
 • Sinds 17 september 2015 gebruik ik Google Analytics
 • De post Parc de la Brague kreeg de meeste ‘comments’
 • Er kwam een Facebook pagina bij: FB Côte Aimee
 • Het blog is uitgebreid naar een heuse website met informatie en foto-impressies

Er ging een wereld voor me open toen ik begon met bloggen en ik had veel vragen. Hoe werkt ‘alles’ eigenlijk? Waarover wil ik schrijven en voor wie? Met welke technische zaken moet ik allemaal rekening houden? Hoe schrijf je een goede post? Etcetera. Door mijn zoektocht ontdekte ik dat er een hele bloggers-community bestaat met Facebookgroepen, websites en andere communicatiekanalen.

Wat ik heb geleerd het afgelopen jaar?

Foto's maken hoort erbij

Foto’s maken hoort erbij

 • Bloggen is hartstikke leuk!
 • Foto’s maken je blog helemaal af
 • Er zijn heel veel bloggersgroepen op Facebook
 • Google Analytics geeft je inzicht in je bezoekers (aantallen) en nog veel meer
 • SEO helemaal niet zo moeilijk is, als het lijkt 🙂
 • WordPress.com niet hetzelfde is als wordpress.org
 • Dat je kunt samenwerken met andere bloggers
 • En nog veel meer

Mooi allemaal, maar hoe gaan we dit vieren?

 • Op maandag 5 december kondig ik een leuke winactie aan (bekijk de foto hieronder voor een sneak peak)
 • Woensdag 7 december zet ik twee gastbloggers in het zonnetje die ook 1 jaar bestaan en graag hun terugblik met jullie delen. Het zijn: Jessica van Lifebyjess.nl en Karlien van Livinglienlife.nl
 • Maandag 12 december is de uitslag van de winactie
 • Maandag 19 december: een speciale post over wat ik het leukste blog vond van afgelopen jaar
Côte Aimée bestaat 1 jaar!

Sneak-preview winactie

Wil je niks missen? houd mijn site in de gaten of meld je aan zodat je automatisch een bericht krijgt.

Bedankt!

Lieve lezers, zonder jullie had ik deze mooie mijlpaal niet bereikt. Bedankt voor het lezen en reageren op mijn artikelen en het bezoeken van Côte Aimée. Ik wil graag Arthur extra bedanken voor zijn motivatie en inspiratie van afgelopen jaar. Ik heb er heel veel zin om ook volgend jaar weer veel leuke dingen te posten en jullie zo te blijven meenemen in mijn verhalen vanuit de Provence.

Groetjes, Aimée

 

Aankomst van Sinterklaas: een foto-impressie

November 29, 2016 by coteaimee | 0 comments

Afgelopen weekend was de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten. In mijn blog Sinterklaas in de Zon scheef ik jullie hoe gek het is om dit feest te vieren met mooi weer. Vervolgens heeft het hier overigens vier dagen lang geregend, maar afgelopen weekend was het inderdaad schitterend weer. Volop zon en lekkere temperaturen. Bijgaand laat ik jullie een paar foto’s zien van het Sinterklaasfeest. Onze dochter heeft volop genoten van alle aandacht, cadeautjes en snoepgoed. En voor de papa’s en de mama’s waren er heerlijke Hollandse hapjes zoals bitterballen en toastjes met haring. 🙂

Het was een gezellig feest en het deed me heel erg goed om aan een Nederlandse traditie mee te kunnen doen in het buitenland. Ik sprak een man die al 28 jaar niet meer in Nederland woont en die voor het eerst weer bij een Sinterklaasfeest was. Hij vond het geweldig! Net als de haring en bitterballen. We hebben zelfs een nieuw woord bedacht: ‘bitterballenalarm’. (En ja, we hebben echt op de uitkijk gestaan waar de bitterballen rondgingen 😉 ) Bedankt Sinterklaas en zwarte piet, tot volgend jaar!

This gallery contains 9 photos